Home pageParticuliere VerzekeringenOfferte Woonschipverzekering

Woonschipverzekering
De trotse bezitter van een woonschip is er zich vaak wel van bewust dat zijn onderkomen goed verzekerd moet zijn tegen de gevaren zoals wettelijke aansprakelijkheid, brand, ontploffing, bliksem, storm en inbraak. Maar omdat u als eigenaar/bewoner van een woonschip meer risico loopt dan iemand in een huis aan de wal is het van groot belang dat u een verzekering heeft die boven de verzekerde som allerlei bijkomende kosten dekt. Juist deze kosten van slepen, beredding, lichten en opruimen, vervangende woonruimte en opslag kunnen in geval van schade behoorlijk oplopen. Wellicht is dit een goed moment om eens te (laten) onderzoeken hoe dit bij uw huidige verzekering geregeld is. Wij helpen u graag. Uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos.

Onafhankelijk en objectief
Bij onze voorselectie hebben wij, op basis van premie en dekking, gekozen voor het product van EOC Verzekeringen. Uiteraard is het mogelijk om bij ons (tevens) een offerte van een andere verzekeraar (bijvoorbeeld Delta Lloyd, Unigarant of Nationale Nederlanden) aan te vragen.
Indien u dit wenst kunt u dit aangeven bij “opmerkingen” onderaan het vragenformulier.

EOC Verzekeringen
Graag willen wij u erop attenderen dat u als eigenaar van een keurig onderhouden woonschip kunt deelnemen aan de Collectieve Woonarkverzekering Regio Zaanstad/Waterland van EOC Verzekeringen.

Thuis in de scheepvaart
EOC Verzekeringen is al ruim 100 jaar specialist in scheepvaartverzekeringen en staat zeer goed aangeschreven als het gaat om snelle service, een extra ruime dekking en een vakkundige schadeafhandeling.

Solide en betrouwbaar
Omdat EOC Verzekeringen een Onderlinge is werkt zij zonder winstoogmerk. Hierdoor is de premie laag en stabiel en zijn de polisvoorwaarden uitstekend. Bovendien staan zij dag en nacht voor u klaar.

Uitbetalen zonder problemen
Het verzekerd bedrag van uw woonark staat in geval van totaalverlies niet ter discussie. De waarde wordt tijdens inspectie in overleg met u bij het ingaan van de verzekering bepaald (partijen-taxatie). EOC heeft een eigen schadeafdeling en kan daarom snel werken.

Woonarken en niet varende woonschepen zijn standaard verzekerd voor:

alle van buitenkomende onheilen;
gevolgen van eigen gebrek;
verblijf op de helling, de werf, de wal, in het droogdok, de fabriek en de werkplaats;
lichting- en opruimingskosten;
in geval van schade: de kosten voor hotel, pension en opslag van meubelen tot 10% van de verzekerde som;
Wettelijke Aansprakelijkheid tot € 1.500.000,-.


Bovendien is verzekerd

uitgebreide inboedeldekking: uw inboedel is gratis meeverzekerd voor 20% van de verzekerde som van uw woonark/woonschip;
tot 20% no-claimkorting bij drie of meer schadevrije jaren;
bij schade door brand, storm en diefstal zijn uw contant geld en geldswaardige papieren verzekerd tot 10% van het verzekerd bedrag.


Collectiviteitkorting
Indien u de woonschipverzekering van EOC via ons kantoor afsluit dan krijgt u bovenop de reeds genoemde voordelen een collectiviteitkorting van 5% (geldt alleen voor goed onderhouden woonschepen in de regio Zaanstreek/Waterland). U kunt een geheel vrijblijvende offerte bij ons aanvragen door onderstaand aanvraagformulier in te vullen en naar ons te mailen.